13 Ιούνιος 2014, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:09

Αυτοί είναι οι Πόντιοι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ 2014

  • Αυτοί είναι οι Πόντιοι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ 2014

Οι Πόντιοι ποδοσφαιριστές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Μουντιάλ 2014 που ξεκίνησε χθες στην Βραζιλία. Το Pontos-News.gr συγκέντρωσε τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος με ποντιακή καταγωγή. Ευχόμαστε στην Εθνική μας, καλή επιτυχία στον πρώτο της αγώνα στο Μουντιάλ 2014, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 14 Ιουνίου και ώρα 19:00 (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο την Κολομβία.

Βασίλης Τοροσίδης



Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1985 στον Πετεινό Ξάνθης. Αγωνίζεται ως δεξιός, κεντρικός ή αριστερός οπισθοφύλακας, άλλοτε και ως αμυντικός μέσος στη Ρόμα και στην Εθνική Ελλάδας.

Μάλιστα για το Μουντιάλ 2014 ο Έλληνας παίκτης φαίνεται να είναι πεπεισμένος
πως η εθνική Ελλάδος θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας και πως οι ομάδα είναι αποφασισμένη να παλέψει σε κάθε ματς, έτσι ώστε να πάρει τη νίκη.

Ο Τοροσίδης μάλιστα δεν διστάζει να προβάλλει την Ποντιακή του καταγωγή όποτε του δίνεται η δυνατότητα. Η Ποντιακή λύρα "συνόδευσε" τον γνωστό ποδοσφαιριστή στην εκκλησία την ημέρα του γάμου του.

Γιάννης Φετφατζίδης


Ο Γιάννης Φετφατζίδης (γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου 1990) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ιταλική Τζένοα ως μεσοεπιθετικός και αποκαλείται ως ο «Έλληνας Μέσι», θεωρώντας ότι διαθέτει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με τον Αργεντινό σούπερσταρ. Η οικογένεια του κατάγεται από το χωριό Σιταγροί Δράμας.

Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στην ομάδα των Σουρμένων (ερασιτεχνική ομάδα νοτίων προαστίων) και εν συνεχεία προσχώρησε στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού.

Πρέπει να πούμε ότι ο Ποντιακός Πολιστικός Σύλλογος Σιταγρών πριν 2 χρόνια περίπου τον τίμησε για το αθλητικό πρότυπο που μεταφέρει στα αγόρια του χωρίου του.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι Έλληνας διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα του Π.Α.Ο.Κ., έχοντας συμβόλαιο έως το 2017. Γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1981 στη Θεσσαλονίκη. Έχει αγωνιστεί με επιτυχία στον Παναθηναϊκό για τέσσερα χρόνια (2006-2010) και είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας από το 2005.

Είναι ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Ελλάδας που σκόραρε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στη Νιγηρία και ο πρώτος Έλληνας που έχει σκοράρει σε τελική φάση τόσο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, όσο και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης είναι ο πρώτος σκόρερ των ελληνικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις έχοντας σημειώσει 30 τέρματα.

Κώστας Μήτρογλου


Ο Κώστας Μήτρογλου (γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1988 στις Κρηνίδες Καβάλας) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός επιθετικός. Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδας και από τον Ιανουάριο του 2014 ανήκει στο δυναμικό της αγγλικής Φούλαμ.

Υπήρξε βασικό μέλος της Εθνικής Νέων του 2007 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, όπου έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Ο ίδιος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Υπήρξε διεθνής και με την Εθνική Ελπίδων.

Έχει κατακτήσει τέσσερα (4) πρωταθλήματα Ελλάδας (2008, 2009 , 2011 και 2013), τρία (3) Κύπελλα Ελλάδας (2008, 2009, και 2013) και ένα (1) Σούπερ Καπ (2007), όλα με τον Ολυμπιακό, ενώ με τον Ατρόμητο έχει αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μήτρογλου κατάγεται από την Πάφρα του Πόντου.

Παναγιώτης Ταχτσίδης



Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 15 Φεβρουαρίου του 1991) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην ιταλική Τορίνο ως μέσος.

Ο Ταχτσίδης ξεκίνησε την καριέρα του στο ερασιτεχνικό τμήμα της Α.Ε.Κ. και το 2007 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στον Φωστήρα σε αγώνα Κυπέλλου.

Καλή επιτυχία και πολλά γκολ!

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr