Το pontos-news.gr σας προτείνει ποντιακό πρασοτήγανο με αγελαδινό τυρί.
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα πράσα
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. γάλα
- 100 γρ. σουλγούν* σε κύβους
- λίγο αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
*Το σουλγούν είναι σκληρό αγελαδινό τυρί σε κυλινδρικό σχήμα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.
- Πασπαλίζουμε τα πράσα με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα πράσα.
- Πριν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και το σουλγούν.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
H αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr