Το pontos-news.gr σάς προτείνει τα ποντιακά σουβλάκια, που γίνονται πολύ νόστιμα αλλά και ζουμερά.
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.*
- 2 πιπεριές μεγάλες
- 2 ντομάτες ώριμες
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 5 κ.σ. ατζίκα**
* Ο χοιρινός λαιμός έχει πολύ μαλακό κρέας και είναι οικονομικός.
** Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές με καρυκεύματα, που μπορείτε να βρείτε σε λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, 5 κ.σ. ατζίκα και ⅓ φλ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
- Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα σουβλάκια ή μεταλλικές σούβλες, τοποθετώντας εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα ντομάτας, μία φέτα κρεμμύδι και μία φέτα πιπεριά. (Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκέτο το κρέας. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα.)
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
⇔
Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ποντιακό παζλαμά χωρίς το τυρί. Για να δείτε τη συνταγή πατήστε εδώ.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr