27 Οκτώβριος 2013, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτώβριος 2014, 17:09

Υβριστόν ή εβριστόν. Η βασική συνταγή

  • Υβριστόν ή εβριστόν. Η βασική συνταγή

Το pontos-news.gr σας προτείνει το υβριστόν ή εβριστόν, που είναι ποντιακά ζυμαρικά (περίπου σαν χυλοπίτες).

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι και προσθέτουμε νερό για να φτιάξουμε ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα λεπτά και στρογγυλά διαμέτρου 30 εκ. τα οποία βάζουμε στο φούρνο στους 100° για πολύ λίγο, μόνο για να στεγνώσουν, όχι να ψηθούν, για να μπορούμε να τα τυλίξουμε και να τα κόψουμε.
  3. Τα τυλίγουμε σε ρολά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και στη συνέχεια σε λωρίδες, να γίνουν σαν χυλοπίτες.
  4. Τα απλώνουμε σε ταψί και στη συνέχεια τα ροδίζουμε στο φούρνο, στους 180°.
  5. Όταν κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για πολλούς μήνες και τα χρησιμοποιούμε όπως τις χυλοπίτες.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr