Το pontos-news.gr σάς προτείνει τα ποντιακά τηγανόψωμα ή μυζηθρόψωμα.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ή προζύμι
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 250 γρ. μυζήθρα τριμμένη
- ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά ή το προζύμι σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε χλιαρό νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε το μίγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε για 15΄ να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε πιτάκια διαμέτρου 8 εκ.
- Τοποθετούμε στο κέντρο μια κουταλιά μυτζί και τα μυρωδικά. Διπλώνουμε στα δύο και ανοίγουμε πάλι προσεκτικά δίνοντας σχήμα κυκλικό. Κλείνουμε καλά και κάνουμε γύρω γύρω σχέδιο πιέζοντας με ένα πιρούνι.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ή τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220° για 45΄, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Αν τα τηγανίσουμε, μετά τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Είναι το ίδιο νόστιμα τηγανητά ή ψητά.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr