Το pontos-news.gr σάς προτείνει το τσατσιμπέλι, μια ποντιακή πικάντικη σάλτσα για πολλές χρήσεις.
ΥΛΙΚΑ
- 10 κιλά ντομάτες
- 3-4 κ.σ. κίντζα κοπανισμένο (κόλιανδρος)
- 2 σκόρδα
- 2 κ.σ. σουνέλι*
- 1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (το κάνετε όσο καυτερό θέλετε)
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
*Μίγμα που περιέχει άνηθο, βασιλικό, δάφνη, μαντζουράνα, μαϊντανό, σαφράν, μαύρο πιπέρι, σέλινο, θυμάρι, μέντα και καυτερή πιπεριά. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις στύβουμε.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν και στη συνέχεια τις περνάμε από σήτα για να αφαιρεθούν οι σπόροι.
- Τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με τα δαφνόφυλλα μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα οποία έχουμε πολτοποιήσει, καθώς και τα αρωματικά.
- Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Όταν κρυώσει τοποθετούμε τη σάλτσα σε βάζα κι αφού κλείσουμε το καπάκι τους τα βουτάμε για 5 δευτερόλεπτα ανάποδα σε νερό που βράζει για να κλείσουν αεροστεγώς.
⇔
Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για πολύ μεγάλο διάστημα και μπορεί να συνοδεύσει κρέας βραστό ή ψητό, ζυμαρικά, βραστά λαχανικά, μαντία κλπ.
Καλή επιτυχία
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr