Στις 27 Αυγούστου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου και το έθιμο επιβάλλει την παρασκευή φανουρόπιτας. Το pontos-news.gr σάς προτείνει συνταγή που φτιάχνεται με 9 υλικά τα οποία, όπως λέει η παράδοση, αντιστοιχούν στα εννιά γράμματα που έχει το όνομα του Αγίου. Είναι ένα γλυκό νόστιμο, υγιεινό και νηστίσιμο, αφού γίνεται με ελαιόλαδο και δεν περιέχει αυγά και γάλα.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- ½ ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά σε μίξερ και τελευταία προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το χυλό σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45΄. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο τρυπάμε με μαχαίρι, κι αν βγει στεγνό βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
- Όταν κρυώσει, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Καλή σας όρεξη και βοήθειά σας!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr