Το pontos-news.gr σας προτείνει σουτζουκάκια σμυρναίικα με σάλτσα γιαουρτλού, μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
Για τα σουτζουκάκια
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο
- 3 φρυγανιές μουσκέμενες σε νερό
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. κοφτό κίμινο
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. ξίδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα γιαουρτλού
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- λίγο ελαιόλαδο
- πάπρικα, αλάτι και λίγο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στύβουμε τις φρυγανιές και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο γκριλ, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτλού με το στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, πάπρικα και μπούκοβο για να γίνει όσο καυτερό θέλετε.
- Προτείνουμε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ψημένες πιτούλες, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι και τη σάλτσα γιαουρτλού.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr