Το pontos-news.gr σάς προτείνει φούστορον καλοκαιρινό. Το φούστορον είναι η ποντιακή ομελέτα, η οποία μπορεί να γίνει καλοκαιρινή χρησιμοποιώντας λαχανικά εποχής. Θα την ψήσουμε στο φούρνο για να γίνει πιο ελαφριά και υγιεινή.
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1 κολοκύθι σε κυβάκια
- 1 πατάτα μεγάλη χοντροτριμμένη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη
- 100 γρ. παρχαροτύρι ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας, χοντροτριμμένο
- 50 ml γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, την πιπεριά και την πατάτα και τα τοποθετούμε σε ταψί περίπου 30 εκατοστών, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200° να μαραθούν.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί να καλύψει τα λαχανικά.
- Ψήνουμε στους 200° για 10΄. Σκορπίζουμε από πάνω την ντομάτα και το τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10΄ ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το φούστορον.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr