Η καρπουζόπιτα είναι ένα πρωτότυπο γλυκό που φτιάχνεται με το δημοφιλέστερο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι. Τη συνταγή είχε παρουσιάσει από τη Μήλο ο Ηλίας Μαμαλάκης.
ΥΛΙΚΑ
- 1 καρπούζι
- ½ φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. μέλι
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. αλεύρι
- σουσάμι
- κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το καρπούζι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κύβους.
- Το βάζουμε σε λεκάνη και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ζυμώνουμε με τα χέρια και αδειάζουμε το ζουμί.
- Σε ταψί βάζουμε το λάδι και στρώνουμε το καρπούζι σε πάχος 1 εκ. μόνο.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι ακόμη και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και μπόλικο σουσάμι μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45'.
Καλή σας απόλαυση!
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr