Μια νοστιμότατη πίτα αλλιώτικη από τις άλλες, με ποντιακά περέκ, που φτιάχνεται πανεύκολα και θα ενθουσιάσει την οικογένειά σας. Τη συνταγή την είδαμε στην εκπομπή «foodiq».
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, πιπέρι
- 6 φύλλα περέκ διαμέτρου 30 εκ.*
*Τα περέκ μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα ποντιακών προϊόντων ή να τα φτιάξετε εσείς.
Δείτε τη συνταγή εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Βουτάμε τα περέκ σε κρύο νερό και τοποθετούμε τα τρία σε λαδωμένο ταψί.
- Βάζουμε από πάνω τα λαχανικά και προσθέτουμε τελευταία τη φέτα.
- Προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη και τοποθετούμε από πάνω τα άλλα τρία περέκ.
- Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180° για 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr