Τι να μαγειρέψω σήμερα; Το Pontos-News.Gr δίνει λύση στον καθημερινό μπελά που βασανίζει τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την διατροφή της οικογένειάς τους και όχι μόνο.
Ο ρόλος που έχουν αναλάβει είναι πολύ δύσκολος αφού πρέπει το φαγητό που θα μαγειρέψουν να ικανοποιεί τα μέλη της οικογένειας, πράγμα δύσκολο τις περισσότερες φορές, αλλά και να ακολουθεί τους κανόνες της υγιεινής διατροφής.
Η λύση είναι απλή.
Ακολουθώντας το μοντέλο της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής μπορούμε να βρούμε λύσεις που θα είναι νόστιμες και υγιεινές.
Όσπρια, λαχανικά, ψάρια, πουλερικά, ζυμαρικά μπορούν να συνθέτουν το μενού της εβδομάδας, αφήνοντας το κόκκινο κρέας για δύο-τρεις φορές το μήνα.
Ιδέες για το μενού της εβδομάδας θα βρείτε στο τέλος του κειμένου.
Μετατρέπω το ανθυγιεινό φαγητό, σε υγιεινό
-Επιλέγουμε κρέατα άπαχα και χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο στο μαγείρεμα, ακόμη και στο τηγάνι.
-Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα τηγανιτά όσο είναι δυνατό. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να δώσουν το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα αλλά πολύ πιο υγιεινό.
Για παράδειγμα τα παιδιά λατρεύουν τις τηγανιτές πατάτες. Μπορείτε να τις φτιάξετε στο γκριλ ή στο ρομποτάκι αφού τις αλείψετε με ελαιόλαδο και τις τοποθετήσετε σε λαδόκολλα. Θα τις κάνετε όσο τραγανές σας αρέσουν και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.
-Δεν καίμε το λάδι γιατί χάνει τις βιταμίνες του και γίνεται καρκινογόνο.
-Δεν τσιγαρίζουμε το φαγητό, απλά το ροδίζουμε όσο λιγότερο γίνεται.
Πώς θα ικανοποιήσουμε όλη την οικογένεια;
Είναι πολύ δύσκολο να αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας το φαγητό που μαγειρέψαμε. Πολλά παιδιά δεν τρώνε όσπρια, λαχανικά ή ψάρια.
Υπάρχει όμως τρόπος να τα "καμουφλάρουμε" μέσα σε συνταγές που θα τα ξεγελάσουν.
Tο Pontos-News.Gr, μέσα από τέσσερις διαφορετικές ενότητες, σας προτείνει συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια:
Ιδέες και προτάσεις για το μενού της εβδομάδας μπορείτε να δείτε εδώ.
Επιμέλεια: Ζαμπετάκη Ε.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Διαβάστε ακόμη: