Τα πασχαλινά αυγά και τα τσουρέκια που σας περίσσεψαν, δεν είναι για πέταμα, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε φτιάχνοντας διάφορες συνταγές. Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιες που γίνονται εύκολα και γρήγορα.
Μπαγιάτικα πασχαλινά τσουρέκια
1. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε παξιμαδάκια τσουρεκιού για να συνοδεύετε τον καφέ σας.
Κόβετε τα τσουρέκια σε φέτες και στη συνέχεια σε κομμάτια σε μέγεθος παξιμαδιού. Τα τοποθετείται σε ταψί και τα ψήνετε στον αέρα στους 180° για 5-10' ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
2. Γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
Μπαγιάτικο τσουρέκι
1 κεσεδάκι γιαουρτι
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι γάλα
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1 μπέικιν
6 αύγα
Ζάχαρη - κανέλα για το πασπαλισμα
Κόβουμε το τσουρέκι σε ψιλές φετες και το μισό στρώνουμε σε ενα ταψάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε πανώ στο τσουρέκι.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιου. Σκεπάζουμε το ταψάκι με νάυλον και το αφήνουμε για 20 λεπτά. 'Επειτα πασπαλίζουμε το γλυκό με την ζάχαρη και την κανέλα και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
3. Γλυκό σε μορφή κρέμας από μπαγιάτικο τσουρέκι
Υλικά:
2 μπαγιάτικα τσουρεκάκια
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
3 φλ. γάλα
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1/2 φλυτζάνι σταφίδες
1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης
4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο
κανέλλα
Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15' στο φούρνο, στους 180°. Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φυστίκια ψιλοκομμένα και το περγαμόντο, και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και ισιώνουμε για να μπει η κρέμα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλλα και γλυκό περγαμόντο!
Πασχαλινά αυγά
1. Γεμιστά πικάντικα αβγά
Κόψτε στη μέση 8 αβγά και βγάλτε τους κρόκους πρσεκτικά χωρίς να σπάσουν τα ασπράδια. Βάλτε σε ένα μπολ τους κρόκους, 3 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα, λίγες σταγόνες γούστερ σος και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το στα μισά ασπράδια με ένα μικρό κουτάλι ή με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Κόψτε λεπτές λωρίδες από αλλαντικά (προσούτο, σαλάμι ή ζαμπόν) και βάλτε τις επάνω στα αβγά. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.
2.Πικάντικη σαλάτα με αβγά
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 6 βρασμένα αβγά. Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κατά προτίμηση πικάντικη, 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα και 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Αλατίστε, ανακατέψτε και σερβίρετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας την σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τμήμα Σύνταξης
Pontos-News.Gr