Το pontos-news.gr σας προτείνει φασούλια τιναχτά. Είναι μια ποντιακή συνταγή που συνηθίζεται στη νηστεία ή Τετάρτη και Παρασκευή που κατά την θρησκευτική παράδοση δεν καταναλώνουμε κρέας.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια ή μαυρομάτικα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος ή κίντζα (κόλιανδρος)
- ελαιόλαδο
- ξίδι ή λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα φασόλια σε λεκάνη με νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Στη συνέχεια τα βράζουμε και σερβίρουμε στραγγίζοντάς τα (τιναχτά).
- Στο πιάτο μας προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξίδι ή λεμόνι.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr