Κοφτάδες ονομάζονται οι ποντιακοί ντολμάδες που γίνονται με μαυρολάχανα και κιμά. Για να τους απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας, και όχι μόνο, σας τους παρουσιάζουμε σε παραλλαγή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μαύρα λάχανα (λαχανίδες – πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)
- 1 φλ. κιμά σόγιας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
- ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη σόγια σε νερό να φουσκώσει για 3-4 ώρες.
- Στη συνέχεια την σουρώνουμε και την στίβουμε καλά. Θα την χρησιμοποιήσουμε ακριβώς όπως τον κιμά.
- Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες.
- Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.
- Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.
Καλή σας όρεξη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr