Πλούσια σε μυρωδικά, τα πικάντικα ρεβίθια είναι μια συνταγή ξεχωριστή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρεβίθια
- 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- τοματοχυμό
- αλάτι
- από 1 πρέζα κάρι, ρίγανη, εστραγκόν
- πιπέρι κόκκινο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια για 8 ώρες.
- Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο. Κόκκινο πιπέρι βάζουμε τόσο ώστε να γίνουν όσο καυτερά θέλουμε.
- Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον άνηθο.
- Αφήνουμε το φαγητό για 10΄ περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Καλή όρεξη!