29 Μάρτιος 2013, 08:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2016, 17:02

Πικάντικα ρεβίθια

  • Πικάντικα ρεβίθια

Πλούσια σε μυρωδικά, τα πικάντικα ρεβίθια είναι μια συνταγή ξεχωριστή.

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • τοματοχυμό
  • αλάτι
  • από 1 πρέζα κάρι, ρίγανη, εστραγκόν
  • πιπέρι κόκκινο
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Μουσκεύουμε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια για 8 ώρες.
  • Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο. Κόκκινο πιπέρι βάζουμε τόσο ώστε να γίνουν όσο καυτερά θέλουμε.
  • Αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον άνηθο.
  • Αφήνουμε το φαγητό για 10΄ περίπου σε χαμηλή φωτιά.

Καλή όρεξη!