Τα μπελασία είναι άλλη μια συνταγή που έχει προέλευση ρωσική, αλλά πέρασε στην ποντιακή κουζίνα. Τα νοστιμότατα πιτάκια με κιμά γίνονται πολύ εύκολα και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 κ.γ αλάτι
- χλιαρό νερό, όσο πάρει για να πετύχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Για τη γέμιση
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ κοφτή αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου περίπου 20 εκ.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και απλώνουμε το μίγμα στη μισή επιφάνεια κάθε πιτούλας. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή κλείνοντας καλά τις άκρες για να μη βγει η γέμιση.
- Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή (για υγιεινότερο αποτέλεσμα) ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200° μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr