Τo pontos-news.gr σάς προτείνει άλλη μία ποντιακή συνταγή με τσουκνίδες (κιντέατα).
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κορυφές από φρέσκες τσουκνίδες
- 6 κ.σ., περίπου, καλαμποκάλευρο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- δυόσμο ψιλοκομμένο (φρέσκο ή ξερό)
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα κιντέατα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
- Τα πολτοποιούμε στο μίξερ.
- Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ένα μέρος από το ζουμί και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Ελέγχουμε τη ρευστότητα προσθέτοντας ζουμί ή αλεύρι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δυόσμο και σερβίρουμε.
⇔
Η λέξη κινθέα (πληθυντικός: κινθέατα / κιντέατα) προέρχεται από το αρχαίο ουσιαστικό κνίδη.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr