13 Οκτώβριος 2014, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής παίζει σε ομάδα της κατεχόμενης Κύπρου

  • Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής παίζει σε ομάδα της κατεχόμενης Κύπρου

Ο Δημήτρης Βασιλείου, που προκάλεσε σάλο με την απόφασή του να υπογράψει σε τουρκοκυπριακή ομάδα έγινε ο πρώτος Ελληνοκύπριος, ο οποίος παίζει σε γήπεδο στα κατεχόμενα.

Εξήντα χρόνια μετά τη διάσπαση της κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή, το 1954, και αψηφώντας τις απειλές για τη ζωή του, ο Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Βασιλείου έκανε το Σάββατο, την επίσημη πρώτη εμφάνισή του σε αγώνα στα κατεχόμενα.

Ο Βασιλείου έπαιξε τα τελευταία 20 λεπτά για την τουρκοκυπριακή ομάδα ποδοσφαίρου Değirmenlik έναντι της Düzkaya. Η ομάδα του, που παίζει στη Β’ κατηγορία κέρδισε με 2-1, αλλά ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος με την υποδοχή των ντόπιων.  


Η χειραψία του Δημήτρη Βασιλείου με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του ψευδοκράτους, Χασάν Σέρτογλου

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής χειροκροτήθηκε θερμά από τους 200 θεατές που ήταν παρόντες στο γήπεδο. «Οι συμπαίκτες μου, οι αντίπαλοι, το κοινό, όλοι ήταν υπέροχοι. Αυτή ήταν η μόνη πραγματική επιφύλαξη που είχα για να παίξω στο βορρά, η αντίδραση των ντόπιων, όμως ήταν όλοι πολύ υποστηρικτικοί. Ακόμα και ο διαιτητής στο τελευταίο σφύριγμα μου είπε ‘Καλώς ήρθες’» δήλωσε ο Βασιλείου στο Reuters.

Η εμφάνιση του Βασιλείου στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου ήταν αμφίβολη καθώς σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή δεχόταν απειλές ότι θα χάσει τη δουλειά του στον ημικρατικό οργανισμό ΑΗΚ (αντίστοιχη ΔΕΗ της Κύπρου). Ωστόσο προφανώς πήρε άδεια και έτσι συμμετείχε στον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Το ζήτημα της μετεγγραφής του Κύπριου μεσοαμυντικού παραμένει στην επικαιρότητα καθώς κατηγορείται ότι δέχθηκε να γίνει θέμα προπαγάνδας, αφού μεταξύ άλλων συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του ψευδοκράτους, Χασάν Σέρτογλου.


Ο Αργύρης Χριστοφής υπογράφει με τουρκοκυπριακή ομάδα

Στο μεταξύ, το παράδειγμα του Βασιλείου ακολούθησε και δεύτερος ποδοσφαιριστής, ο 29χρονος Αργύρης Χριστοφής που υπέγραψε συμβόλαιο με  ομάδα της κατεχόμενης Κυθραίας. Στις επικρίσεις ο 29χρονος ποδοσφαιριστής απάντησε ότι «η ζωή είναι δική του και θα την κάνει ό,τι θέλει».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr