10 Οκτώβριος 2014, 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ποια είναι τα ελληνικά μέτρα για τον ιό Έμπολα

  • Ποια είναι τα ελληνικά μέτρα για τον ιό Έμπολα

Αποφασίστηκαν στη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας. 

Την ενίσχυση των πυλών εισόδου της χώρας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος εισαγωγής του ιού στη χώρα, αποφάσισαν οι φορείς που μετείχαν στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας. 

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να ενισχυθούν με 30 νοσηλευτές οι πύλες εισόδου της χώρας (και τα υγειονομεία λιμανιών) και να μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στα αεροδρόμια. Αν και δεν θα τοποθετηθούν, για την ώρα, θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια, κάθε 15 μέρες θα επικαιροποιούνται τα μέτρα. Επίσης, επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές θα συμπληρώνουν μία κάρτα- ερωτηματολόγιο και ανάλογα, θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για μόλυνση από τον ιό..

Το Νοσοκομείο το οποίο έχει οριστεί για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος είναι το «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου έχουν διαμορφωθεί τρεις ειδικοί θάλαμοι. 

Σε περίπου δέκα μέρες θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χώρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα Έμπολα. 

Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού και ειδικοί λοιμωξιολόγοι. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Σε κλοιό ο πλανήτης από τον ιό Έμπολα