8 Οκτώβριος 2014, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:33

Ψηφιακό μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο

  • Ψηφιακό μουσείο για τον Μέγα Αλέξανδρο

Το περιεχόμενο θα διατίθεται σε δυο γλώσσες και θα είναι προσβάσιμο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Λίγο πριν από το τέλος του βρίσκεται το ταξίδι που άρχισε το 2000 με στόχο τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου αφιερωμένου στη μνήμη του Μεγαλέξανδρου, και οι άνθρωποι πίσω από το έργο δεν βλέπουν την ώρα να το μοιραστούν με δισεκατομμύρια χρήστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το όραμα όλων όσοι συμμετείχαν στο πρότζεκτ «Εικονικό Μουσείο Μέγας Αλέξανδρος: Από τις Αιγές στην Οικουμένη» παρουσίασε η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδου, χθες σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες και οι αρχαιολόγοι που ταξίδεψαν μέχρι τις Ινδίες και τη Βακτριανή ακολουθώντας τα βήματα του Μακεδόνα στρατηλάτη, προκειμένου να δώσουν σάρκα και οστά στο πρόγραμμα.

Το μουσείο θα περιέχει πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο και εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης, σε ελληνικά και αγγλικά, με δυνατότητα επιλογής διαδρομών στα εξής: εικονικές αίθουσες με αντικείμενα QTVR (Quick Time Virtual Reality) ή και τρισδιάστατα, ψηφιακές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα και λήμματα, ψηφιακή ταινιοθήκη με αρχείο θεματικά συναφών ταινιών και ντοκιμαντέρ, ψηφιακή βιβλιοθήκη με το σύνολο των γραπτών πηγών και ψηφιακούς χάρτες.

Φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου θα είναι το Μουσείο των Αιγών.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ