5 Οκτώβριος 2014, 11:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Η Κωνσταντινούπολη των Ελλήνων ζωντανεύει στον Άλιμο

  • Η Κωνσταντινούπολη των Ελλήνων ζωντανεύει στον Άλιμο

Με πλούσιο πρόγραμμα και παρουσιάσεις συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο αφιέρωμα στην «Πόλη των πόλεων», που διοργανώνεται από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. 

Όποιος δεν πρόλαβε να βρεθεί στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο Αλίμου, εκεί όπου μνήμες, παρελθόν, παρόν και μέλλον της Πόλης παίρνουν ζωή, προλαβαίνει να το κάνει σήμερα. Σε έναν χώρο αθλητικό, που φιλοξενεί δραστηριότητες σωματείων τα οποία γεννήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και εξακολουθούν να ενεργούν, οι Ρωμιοί της Πόλης θυμούνται και ζουν.

Ξεχωριστή θα είναι απόψε στις 18.15 η παρουσία των παιδιών που θα αφηγηθούν ιστορίες των παπούδων τους, σε μια προσπάθεια καταγραφής και διατήρησης της συλλογικής μνήμης. Είναι μια δουλειά του Συλλόγου Πριγκηπιανών «Αγ. Γεώργιος ο Κουδουνάς», ο οποίος μαζί με το Φιλανθρωπικό Σύνδεσμο Γαλατά Κωνσταντινούπολης, το Μορφωτικό Σύνδεσμο Μακροχωρίου «Ελένη Χαλκούση» και το Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, θα παρουσιάσουν στις οκτώ το βράδυ ένα δρώμενο, με θεατρική γλώσσα, μουσική και χορό ακολουθώντας τα βήματα των ταξιδιωτών της Εγνατίας Οδού. «Εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή», είναι ο τίτλος του. Στην βασιλεύουσα των πόλεων δηλαδή.  

Ήδη από το μεσημέρι λίγο μετά τις 12.00, και ενώ «τρέχουν» πολλές δραστηριότητες σε όλον τον χώρο, οι Ταταυλιανοί, η κοινότητα Αγίου Δημητρίου Ταταούλων, θα έχουν την τιμητική τους. Ξέρατε ότι ο Αθλητικός Σύλλογος Ταταούλων έχει βρει φιλόξενη έδρα στον Άλιμo; 

Οι εκθέσεις στο χώρο του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου (Ζωγραφείου Λυκείου και Μεγάλης Σχολής, Άλιμος) με δωρεάν είσοδο, είναι επίσης κάτι που αξίζει να δει κανείς. 

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr