4 Οκτώβριος 2014, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

3o Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών: Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας |2η μέρα

  • Κωνσταντινούπολη: Η πιο αναπτυσσόμενη πόλη της τελευταίας πενταετίας

Τα παιδιά του σήμερα και τα παιδιά της Κωνσταντινούπολης του τότε είναι οι πρωταγωνιστές της σημερινής 2ης μέρας του πολυαναμενόμενου 3ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών που πραγματοποιείται στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο στον Άλιμο.

Στη μεγάλη γιορτή του ελληνισμού, Κωνσταντινουπολίτες και φίλοι της Πόλης έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα παιδιά τους, τα οποία υπό την καθοδήγηση ζωγράφων θα απασχοληθούν δημιουργικά και θα φτιάξουν παραστάσεις από την Πόλη της καρδιάς μας.

Στη συνέχεια μαθητές από τη Σχολή Μωραΐτη και το Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού θα κοινοποιήσουν τις παρουσιάσεις που έκαναν στα μαθητικά συνέδρια Α. Παπαδιαμάντη, Κ. Καβάφη και Γ. Σεφέρη που διεξήχθησαν στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως.

Για περίπου μία ώρα, μαθητές από το εκπαιδευτήριο «Ελληνική Παιδεία», μέλους του Δικτύου των Υποστηρικτών της Μεγάλης του Γένους Σχολής θα παρουσιάσουν το  «Το Ιερόν Παλάτιον της Κωνσταντινουπόλεως».

Στην αίθουσα του πινγκ-πονγκ, μικροί και μεγάλοι θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο σκραμπλ και αργότερα ο Θανάσης Δρίτσας θα αφηγηθεί παραμύθια μετά μουσικής. 

Οι παλαίμαχοι θα παίξουν μπάσκετ, ενώ θα έχει προηγηθεί η κυκλική προβολή ταινιών-ντοκιμαντέρ.

Η μέρα θα γεμίσει με τραγούδια, μουσική και χορούς της Πόλης, και όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν σήμερα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο θα ακούσουν με ποιο τρόπο οι Ρωμιοί συνθέτες συνέβαλαν στην εξέλιξη της κλασσικής Οθωμανικής μουσικής.

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ για την  Πόλη των πόλεων, σήμερα θα ξεκινήσει και η εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω).

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr