• ΑΡΧΕΙΟ
3 Οκτώβριος 2014, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2015, 12:10

3o Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας!» | 3 έως 5 Οκτ 2014

  • 3o Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας!» | 3 έως 5 Οκτ 2014

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.), που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο Σωματείων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, «Η Πόλις των πόλεων: Η Πόλη της καρδιάς μας!».

Αρχίζει σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, με τριήμερη διάρκεια, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Ζωγραφείου Λυκείου και Μεγάλης Σχολής - Άλιμος) και η είσοδος είναι δωρέαν. Μια μεγάλη γιορτή του ελληνισμού που περιλαμβάνει εκδηλώσεις μνήμης και διαλόγου παίρνει και φέτος σάρκα και οστά, φιλοδοξεί δε να εμπλέξει κάθε φίλο της Κωνσταντινούπολης, που έχει την Πόλη στην καρδιά του...

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εκθέσεις και εκδηλώσεις των κωνσταντινουπολίτικων σωματείων – μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, με ειδικό αφιέρωμα στην επέτειο των 50 ετών από τις απελάσεις του 1964 των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. Εκείνες οι μαύρες μέρες ήταν που σηματοδότησαν το ξερίζωμα των Πολιτών από την πατρογονική εστία τους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Ως παράλληλη δράση του 3ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα λάβει χώρα εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών από την Οι.Ομ.Κω.