30 Σεπτέμβριος 2014, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Λεμεσός: Πίνακας 6 εκατ. ευρώ έκανε φτερά μέρα μεσημέρι

  • Λεμεσός: Πίνακας 6 εκατ. ευρώ έκανε φτερά μέρα μεσημέρι

Το έργο είναι του Ντεγκά και ανήκει σε 70χρονο ιδιώτη. Εκλάπησαν και άλλα αντικείμενα αξίας 157.000 ευρώ. Συνελήφθη ένας ύποπτος. 

Εξαιρετική πληροφόρηση φαίνεται ότι είχαν οι κλέφτες που μπήκαν χθες μέσα στο σπίτι 70χρονου στην επαρχία της Λεμεσού. Οι κινήσεις τους ήταν ακριβείας και ήξεραν ακριβώς τι έψαχναν: έναν αυθεντικό πίνακα του Ντεγκά αξίας 6 εκατ. ευρώ που μάλιστα δεν ήταν ασφαλισμένος! Πρόκειται για το πιο πολύτιμο έργο τέχνης που έχει κλαπεί ποτέ από την Κύπρο. 

Οι κλέφτες, τρεις τον αριθμό όπως πιστεύει η κυπριακή Αστυνομία, έκαναν τη διάρρηξη κάπου μεταξύ 10:00 και 14:30, σύμφωνα και με την μαρτυρία του 70χρονου. Ο πίνακας που αφαίρεσαν έχει διαστάσεις 61x47 εκατοστά, είναι γνωστός ως «Η μπαλαρίνα του Ντεγκά» και βρισκόταν μέσα σε επίχρυση κορνίζα. Χρονολογείται στα 1870 και έχει βγει από το εργαστήριο ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 19ου αιώνα, θεμελιωτή του ιμπρεσιονισμού. 

Εκτός από τον πίνακα, εκπλάπη και ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο που περιείχε επτά χρυσά ρολόγια, τρία ζευγάρια χρυσά γυαλιά όπερας και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 157.000 ευρώ. 

Η Αστυνομία, που πιστεύει ότι οι κλέφτες γνώριζαν το θύμα, προχώρησε στη σύλληψη ενός 44χρονου Ελληνοκύπριου που θεωρείται ύποπτος. Αναζητά ακόμα έναν Νοτιοαφρικανό και έναν Ρώσο που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη ληστεία. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο