26 Σεπτέμβριος 2014, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:32

Αυτό είναι το πλοίο-τρυπάνι στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ

  • Θρίλερ με την τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ – Για «αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες» μιλά η Λευκωσία 2

Το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πλοίο της ιταλοκορεάτικης κοινοπραξίας ENI/KOGAS. 

Τέσσερις γεωτρήσεις θα κάνει το πλοίο-γεωτρύπανο της ιταλοκορεάτικης κοινοπραξίας ENI/KOGAS που ξεκίνησε χθες να δουλεύει κοίτασμα «Ονασαγόρας», του οικοπέδου 9. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Λευκωσία, Αριστείδης Βικέτος, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης επισκέφθηκε το πλοίο οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα. Λίγο αργότερα το τρυπάνι έφτασε στο βυθό της κυπριακής ΑΟΖ. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Γ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι δεν έγινε συζήτηση για το θέμα της παρακολούθησης των εργασιών της γεώτρησης από τουρκικά πλοία. «Η επίσκεψή μου είναι καθαρά τεχνική με σκοπό την ενημέρωση», υπογράμμισε. 

Σύμφωνα με τη Λευκωσία υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία, ωστόσο αν δεν ολοκληρωθεί η γεώτρηση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 80 ημέρες, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη γεώτρηση. «Τα τελικά αποτελέσματα χρειάζονται κάποιες μέρες, εβδομάδες επεξεργασίας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει το γεωτρύπανο στο επόμενο προγραμματισμένο οικόπεδο», επισήμανε ο υπουργός Ενέργειας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ