22 Σεπτέμβριος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

«Ο διάλογος με τους ετερόθρησκους δεν πρέπει να μας φοβίζει»

  • «Ο διάλογος με τους ετερόθρησκους δεν πρέπει να μας φοβίζει»

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος επισκέπτεται τον Έβρο, ενώπιον και του μουφτή Διδυμοτείχου. 

Τη σταθερή στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπέρ της συνέχισης του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού διαλόγου τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Σουφλί. Ιεράρχες του Θρόνου και της Ελλαδικής Εκκλησίας, αγιορείτες πατέρες αλλά και ο μουφτής Διδυμοτείχου Σερίφ Δαμάτογλου ήταν παρόντες κατά την ομιλία του Πατριάρχη στη Λέσχη Αξιωματικών της 50ής Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού στο Σουφλί.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας υπενθύμισε ότι το Πατριαρχείο εδώ και τριάντα χρόνια έχει εγκαινιάσει τον διαθρησκειακό διάλογο με απώτερο σκοπό την καλύτερη γνωριμία και αρμονική συνεργασία στην αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων της ανθρωπότητας. Και τόνισε με έμφαση: «ουδένα κίνδυνο διατρέχουμε, ούτε προδώσαμε κάτι μέχρι σήμερα από την ορθόδοξη πίστη μας με τους διαλόγους και τις επαφές και ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον... Εμείς οι Ορθόδοξοι δεν πρόκειται να πειστούμε και αλλαξοπιστήσουμε».

Ο διοικητής της μονάδας στο Σουφλί, ταξίαρχος Τοπούζης, δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το θυρεό της Ταξιαρχίας που φέρει το επίγραμμα «Αρχή του νικάν το θαρρείν». Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον διοικητή και ευχήθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας να είναι ετοιμοπόλεμες αλλά να μην χρειαστεί ποτέ να πολεμήσουν, και να διεξάγουν έργα ειρήνης.

Κατά την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και του παρέδωσε συμβολικά το κλειδί της πόλης. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από το amen.gr.
Φωτογραφία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Μουφτή Διδυμοτείχου (Νικόλας Μαγγίνας).