19 Σεπτέμβριος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:31

Πλατεία Μικρασιατών απέκτησε η Κατερίνη

  • Πλατεία Μικρασιατών απέκτησε η Κατερίνη

Με τα εγκαίνια πλατείας αφιερωμένης στον μικρασιατικό ελληνισμό, τίμησαν οι κάτοικοι της Κατερίνης τις εκδηλώσεις μνήμης για το διωγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Παρουσία πλήθους κόσμου μικρασιατικής καταγωγής και όχι μόνον, εκπροσώπων της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης αλλά και πολιτιστικών φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων της πλατείας, η οποία βρίσκεται μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Μικρασιάτων Πιερίας, στην συμβολή των Οδών Σαρανταπόρου-Κίου-16ης Οκτωβρίου και Δορυλαίου. Τα αποκαλυπτήρια πινακίδας της πλατείας Μικρασιατών έκαναν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας Γιάννης Βασιλειάδης.

Η βάπτιση της πλατείας, που στους κατοίκους της Κατερίνης είναι γνωστή ως "Το Πλατάνι", έγινε κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, το οποίο είχε διατυπωθεί από πέρυσι προς το Δήμο. Αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε προς μεγάλη ικανοποίηση των απογόνων των προσφύγων αλλά και όλων όσοι τιμούν την προσφορά του μικρασιατικού ελληνισμού στην προκοπή και ανέλιξη της σύγχρονης Ελλάδας.

Στη σύντομη ομιλία του κατά τα εγκαίνια της πλατείας, ο δήμαρχος εξήρε μεταξύ άλλων το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και τόνισε πως οι Μικρασιάτες μαζί με τους υπόλοιπους πρόσφυγες της Κατερίνης έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης δίνοντας το παράδειγμα για το πώς πρέπει να διατηρούμε ζωντανό το πολιτισμό μας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr