16 Σεπτέμβριος 2014, 22:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Κυπριακό: «Όλα τα θέματα στο τραπέζι» λέει ο Μπαν Κι μουν

  • Κυπριακό: «Όλα τα θέματα στο τραπέζι» λέει ο Μπαν Κι μουν

Ο γ.γ του ΟΗΕ καλεί τις δυο πλευρές να προχωρήσουν στο «πάρε-δώσε».

Για τη νέα δυναμική που έχει δημιουργηθεί στο Κυπριακό μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν και κάλεσε τις δυο πλευρές να προχωρήσουν στο «πάρε-δώσε». 

Απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε με αφορμή την έναρξη της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπαν Κι μουν αφού είπε ότι το Κυπριακό έχει διαρκέσει «μεγάλο χρονικό διάστημα», εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι ηγέτες θα επιδείξουν ανανεωμένη αφοσίωση και θάρρος και θα οικοδομήσουν στις αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη. Ελπίζω επίσης οι σημαντικές αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη να εφαρμοσθούν πλήρως, το συντομότερο δυνατόν».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου «έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα-κλειδιά. Βρίσκονται στο τραπέζι. Τώρα είναι θέμα επιλογής, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr