15 Σεπτέμβριος 2014, 20:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Ντ.Έρογλου: «Η Κύπρος είναι υπό ελληνοκυπριακή κατοχή» (βίντεο)

  • Ντ.Έρογλου: «Η Κύπρος είναι υπό ελληνοκυπριακή κατοχή» (βίντεο)

Νέα πρόκληση του ηγέτη του ψευδοκράτους από την Αττάλεια της Τουρκίας.

Επίμονα προκλητικός γίνεται ο Ντερβίς Έρογλου κάθε φορά που επισκέπτεται την Τουρκία, με αποκορύφωμα απίστευτο σχόλιο που έκανε σε ομιλία του στην Αττάλεια, σύμφωνα με το οποίο «κατά καιρούς χαρακτηρίζουν κατοχικό τον τουρκικό στρατό. Στην πραγματικότητα αυτός που έχει καταλάβει την Κύπρο και αυτή τη στιγμή είναι υπό την κατοχή τους, είναι οι Ελληνοκύπριοι».

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, σε τελετή για την ολοκλήρωση των εργασιών σε λεωφόρο της Αττάλειας όπου δόθηκε το όνομά του, πριν από δυο μέρες και ενώ είναι προγραμματισμένο το αυριανό δείπνο με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστάσιαδη, επιλέγει να πολώσει το κλίμα για άλλη μια φορά, λέγοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι η κατοχική δύναμη στο νησί και όχι η Τουρκία. 

Μάλιστα σύμφωνα με τον Έρογλου, οι Ελληνοκύπριοι «λένε ψέματα» εδώ και 40 χρόνια για την εξασφάλιση επιστροφής στην κατάσταση πριν από το 1974. 

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν από το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες που πήραν ‘υπηκοότητα’ θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές» είπε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός, ρίχνοντας έτσι τη μάσκα του «εποικοδομητικού συνομιλητή».

Η νέα προκλητική δήλωση του Ντερβίς Έρογλου αλλά και η γενικότερη στάση της Τουρκίας δεν επιτρέπει στην ελληνική πλευρά να έχει πολλές προσδοκίες από την επανέναρξη των συνομιλιών που έχει οριστεί για την Τετάρτη. 

Στο μεταξύ αύριο, λίγες ώρες πριν από το επίσημο δείπνο Αναστασιάδη-Έρογλου στην οικία της Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπατενχάιμ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Milliyet, SonDakika.com, Sigmalive

Δείτε επίσης: Από την Τραπεζούντα εξαπέλυσε πυρά κατά της Κύπρου ο Ντερβίς Έρογλου