9 Σεπτέμβριος 2014, 18:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Η «Μικρά Αγγλία» για Όσκαρ

  • Η «Μικρά Αγγλία» για Όσκαρ

Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη θα είναι η επίσημη ελληνική υποψηφιότητα στην κατηγορία της Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 

Μετά τον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου που το 2010 βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ξενόγλωσσων ταινιών για Όσκαρ, τώρα η Ελλάδα στέλνει την Μικρά Αγγλία προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις το χρυσό αγαλματίδιο. 

Οι παροικούντες την… κινηματογραφική Ιερουσαλήμ θεωρούσαν σχεδόν βέβαιο ότι το φιλμ του Παντελή Βούλγαρη, που βασίστηκε στο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη, θα ήταν η επίσημη ελληνική συμμετοχή στα Όσκαρ. Άλλωστε η Μικρά Αγγλία είχε αποσπάσει και το  Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.Βέβαια η είδηση της συμμετοχής δεν ήρθε επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού αλλά έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ιστοσελίδα Screen International. 

Τελευταία ημερομηνία για να υποβάλλουν οι χώρες τις συμμετοχές τους είναι η 1η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η Ακαδημία θα αποφασιστεί ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννέα φιναλίστ. Στα τέλη Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί και η πεντάδα που διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr