5 Σεπτέμβριος 2014, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

«Γκάφα» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Αποκάλεσαν την πΓΔΜ Μακεδονία (βίντεο)

  • «Γκάφα» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Αποκάλεσαν την πΓΔΜ Μακεδονία (βίντεο)

Για ατυχές περιστατικό κάνει λόγο η ελληνική αντιπροσωπεία. Θα εκφράσει και επισήμως την ενόχλησή της μετά τη λήξη της Συνόδου.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η γκάφα(;) από τον τελετάρχη υπεύθυνο για την υποδοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Νιούπορτ της Ουαλίας.

Ο Βρετανός στρατιωτικός που ήταν επιφορτισμένος με το να ανακοινώνει τις ιδιότητες των επισήμων που γίνονταν δεκτοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον προσφώνησε τον Νίκολα Ποπόσκι ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας» αντί της πΔΓΜ.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την ενέργεια «ατυχές περιστατικό», έριξε την ευθύνη στη Βρετανία για το λάθος του τελετάρχη και αναμένεται να προχωρήσει σε διάβημα προς το ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία είναι από τις χώρες που έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Δείτε, από το δελτίο του MEGA, τον Βρετανό τελετάρχη να υποδέχεται ως "υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας" τον Νίκολα Ποπόσκι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ:



Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr