5 Σεπτέμβριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Χορεύοντας στο Ζάππειο με ένα βιβλίο

  • Χορεύοντας στο Ζάππειο με ένα βιβλίο

Αύριο ανοίγει τις πύλες του το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου που εφέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.
 
Το Φεστιβάλ Βιβλίου ξεκινάει από αύριο αντί για σήμερα (αναβλήθηκε η έναρξη του κατά μία ημέρα) στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου όπου έως τις 21 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανοιχτό για το κοινό, θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών έργων του Νάνου Βαλαωρίτη και παρουσίαση του πολυσήμαντου συγγραφικού του έργου.

Άλλη μία τομή της φετινής διοργάνωσης αποτελεί η συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, το οποίο θα παρουσιάσει στον χώρο της έκθεσης από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου το " Athens Garden Festival", πλημμυρίζοντας τον κήπο ακουστικές μουσικές των πόλεων που συνοδεύουν ζευγαρωτούς χορούς.  

Οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής καλούνται να συναντηθούν, να γνωριστούν και να «χορέψουν με ένα βιβλίο στο χέρι». Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.α. 
 
Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα-Σάββατο: 6 μ.μ.-11 μ.μ. Κυριακή: 10.30 π.μ.-11 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr