4 Σεπτέμβριος 2014, 14:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ελληνικό συγκρότημα εκπλήσσει τη Γαλλία με ένα prog rock κομμάτι σε ποντιακό ρυθμό! (βίντεο)

  • Ελληνικό συγκρότημα εκπλήσσει τη Γαλλία με ένα prog rock κομμάτι σε ποντιακό ρυθμό! (βίντεο)

Οι Cyanna Mercury θα εμφανιστούν σε γνωστό τηλεοπτικό σόου στο κανάλι France 3.  

Ονομάζονται Cyanna Mercury και είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε από… συνένωση μόλις το Ιανουάριο του 2014. Τα μέλη της είναι βετεράνοι της ελληνικής ροκ σκηνής και το στυλ της βασίζεται στο ψυχεδελικό ροκ. Το συγκεκριμένο άκουσμα μπορεί να μην είναι για όλους, ωστόσο οι πιο προσεκτικοί θα παρατηρήσουν ότι ένα κομμάτι του συγκεκριμένου συγκροτήματος κάτι (ποντιακό) τους θυμίζει. 

Αν πάρουμε την ιστορία από την αρχή θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον Μάρτιο. Το γαλλικό μουσικό τηλεοπτικό σόου Mezzo Voce, το οποίο συνεργάζεται με το κανάλι France 3, επιλέγει τους Cyanna Mercury για ένα από τα καθιερωμένα 60λεπτα live της εκπομπής. Η ελληνική μπάντα αποδέχεται την πρόσκληση και ταξιδεύει μέχρι την Κορσική και τα ειδικά διαμορφωμένα στούντιο σε ένα αρχοντικό του 17ου αιώνα, όπου παίζουν τα κομμάτια τους. Η ηχητική τους κατεύθυνση σαφής: ψυχεδελικό ροκ με ελληνικές ρίζες. 

Το πλήρες επεισόδιο θα προβληθεί μέσα στην έβδομη σεζόν της εκπομπής που ξεκινάει τον Οκτώβριο. Ωστόσο δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα ένα απόσπασμα του επεισοδίου. Πρόκειται για το 15λεπτο κομμάτι «Nothing We Can Do» που βασίζεται σε ποντιακό ρυθμό και prog rock ατμόσφαιρα. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα περιλαμβάνεται και στο άλμπουμ που ετοιμάζουν.  

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rockoverdose.gr η τελευταία ελληνική ψυχεδελική μπάντα με εγχώριες επιρροές ήταν οι Aphrodite's Child, των Ντέμη Ρούσου και Βαγγέλη Παπαθανασίου, που ξεκίνησαν την πορεία τους στα τέλη της δεκαετίας του ’60. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από rockoverdose.gr (φωτογραφία: Fanny Ottavy)