4 Σεπτέμβριος 2014, 13:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Αύριο τελικά η συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο Κάρντιφ

  • Αύριο τελικά η συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στο Κάρντιφ

Η Ελλάδα θα επιμείνει στις θέσεις της για το Κυπριακό.

Με καθυστέρηση ενός 24ωρου θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο Κάρντιφ σήμερα το πρωί,  συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ήδη από χθες το απόγευμα βρίσκεται εκεί ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, ο Σαμαράς θα συναντηθεί σήμερα με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του Καναδά, ενώ θα μετάσχει στις δυο συνεδριάσεις για το Αφγανιστάν και την κρίση στην Ουκρανία. Το βράδυ θα παρευρεθεί στο δείπνο των ηγετών. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να έχει κι άλλες συναντήσεις.

Η συνάντηση με τον Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου από τα κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει τις αιτιάσεις για ευθύνες στην καθυστέρηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και παραμένει στη θέση της ότι επιδιώκει λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ