3 Σεπτέμβριος 2014, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Σε βαρύ κλίμα θα γίνει η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κάρντιφ

  • Σε βαρύ κλίμα θα γίνει η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν στο Κάρντιφ

Αγκάθι τα προσβλητικά σχόλια του Τούρκου προέδρου για Ελλάδα και Κύπρο και η «απώλεια» της συγχαρητήριας επιστολής του Αναστασιάδη.

Με φόντο τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα πριν από δυο μέρες, που έχουν κάνει πολύ βαρύ το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Κάρντιφ της Ουαλίας. 

Τη συνάντηση είχε ζητήσει η τουρκική πλευρά στα μέσα Ιουλίου, αλλά μετά τα πρόσφατα σχόλια του Ερντογάν για τη μη εποικοδομητική στάση της Κύπρου και της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αμφίβολο είναι το αποτέλεσμά της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο δε ισχυρισμός του, ότι ποτέ δεν έλαβε τη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα. 

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνει η εφημερίδα Καθημερινή, είπαν ότι η επιστολή παραδόθηκε στον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιριόγλου από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αν. Μητσιάλη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε σχετικά τόσο τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς είχε εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενόψει της ΝΑΤΟϊκής συνόδου στο Κάρντιφ και της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. 

*Κεντρική φωτογραφία: Σαμαράς και Ερντογάν σε παλιότερη συνάντησή τους.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr