1 Σεπτέμβριος 2014, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Προκλητικός ο Ερντογάν στα κατεχόμενα

  • Προκλητικός ο Ερντογάν στα κατεχόμενα

Με δόλωμα το νερό και το ρεύμα που θα φθάσουν σε λίγο καιρό στο ψευδοκράτος «μάλωσε» την Ελλάδα που δεν βάζει μυαλό στην Κύπρο.

Με δώρα πήγε σήμερα ο… «πατέρας» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, κατά την πρώτη του επίσκεψη ως πρόεδρος στο εξωτερικό. Και αφού έκανε μεγαλοπρεπή εμφάνιση ως 12ος πρόεδρος της Τουρκίας, είπε να διατυπώσει και την κριτική του στην Ελλάδα.

Φθάνοντας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με το νέο προεδρικό αεροσκάφος του, εκείνο που παρέλαβε την επομένη της ορκωμοσίας του και μέσα σε τρεις μέρες το πήρε έτοιμο, βαμμένο για να ταξιδέψει, νόμιζε κανείς ότι συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του. Ο αυτόκλητος ηγέτης των κατεχομένων Ντερβίς Έρογλου, εξάλλου, είχε κάνει τα πάντα για να αισθανθεί ο Τούρκος πρόεδρος σαν στο σπίτι του.


Νυχθημερόν εργάστηκαν Τούρκοι τεχνίτες για τελειώσουν οι εργασίες βαψίματος του νέου προεδρικού αεροσκάφους πριν από την πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στο εξωτερικό

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά ποτέ δεν προσέγγισε θετικά τις συνομιλίες, ενώ η ΤΔΒΚ μετείχε σε αυτές επιζητώντας μία δίκαιη λύση» δήλωσε αποκαλώντας φυσικά το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με το όνομα «κράτους». «Περιμένουμε από την Ελλάδα να είναι πολύ πιο δραστήρια» είπε… συμβουλευτικά ο Ερντογάν, που παρομοίασε τη σχέση της Τουρκίας με τα κατεχόμενα με τη σχέση μητέρας-βρέφους.

«Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υπενθυμίζοντας ότι σε λίγους μήνες θα φθάσει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου νερό από την Τουρκία και αργότερα και ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν οι Ελληνοκύπριοι χρειαστούν το νερό, ανέφερε, «θα πάρουν μήνυμα ειρήνης.» Δεν εξήγησε περισσότερα.  

Δεκάδες Ελληνοκύπριοι στην ελεύθερη Λευκωσία υποδέχτηκαν με πανό τον Τούρκο πρόεδρο για να του πουν: «Κύριε Ερντογάν δεν είστε ευπρόσδεκτος».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr