28 Αύγουστος 2014, 16:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Στην Άγκυρα ο Βενιζέλος για την ορκομωσία Ερντογάν

  • Στην Άγκυρα ο Βενιζέλος για την ορκομωσία Ερντογάν

«Καθοριστικός παράγοντας για τη λύση του Κυπριακού είναι η Τουρκία» δήλωσε επιβεβαιώνοντας ότι μεταφέρει στον νέο πρόεδρο της Τουρκίας επιστολή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ρόλο γραμματοκομιστή για εθνικό σκοπό ανέλαβε για λογαριασμό του Ν. Αναστασιάδη ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ε. Βενιζέλος που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τελετή ορκωμοσίας του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δήλωσή του, εκτός από τα συγχαρητήρια, μετέφερε την ελληνική θέση ότι ζητούμενο είναι η σχέση καλής γειτονίας. «Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο για όλα τα ανοικτά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και θέλουμε να μην είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα… ανοιχτά ζητήματα παραμένει και το κυπριακό. «Κλειδί για τις σχέσεις μας, μια δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», είπε ο Έλληνας αντιπρόεδρος και επιβεβαίωσε ότι μετέφερε στον Ταγίπ Ερντογάν την συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

«Περιμένουμε από τον Ερντογάν  να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και πρέπει», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνδέοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με το κυπριακό. «Kαθοριστικός παράγοντας για τη λύση του Κυπριακού είναι η Τουρκία. Και αυτό, θα μου δοθεί φαντάζομαι η ευκαιρία να το πω και προφορικά στους συνομιλητές μου εδώ στην Άγκυρα σήμερα», κατέληξε.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr 

Διαβάστε ακόμα: Ο Αναστασιάδης γράφει στον Ερντογάν