26 Αύγουστος 2014, 15:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Πτυσσόμενη γόβα: Από φοιτητές της Κομοτηνής στην υπηρεσία των γυναικών

  • Πτυσσόμενη γόβα: Από φοιτητές της Κομοτηνής στην υπηρεσία των γυναικών

Ελληνική πατέντα δια χειρός φοιτητών που σπουδάζουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

Αποτελεί όνειρο πολλών γυναικών: να ισορροπούν με χάρη πάνω στα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους αλλά παράλληλα όταν κουράζονται τα πόδια τους να μπορούν με μια κίνηση να φορούν ίσια και άνετα παπούτσια. 

Η μία λύση είναι να κουβαλούν και ένα δεύτερο ζευγάρι στη τσάντα τους. Την άλλη λύση, την καλύτερη, τη βρήκε μια ομάδα φοιτητών στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι Λουκάς Καρακικές, Αθηνά Τσιλιγκαρίδου και Καλλιόπη Τάτση έφτιαξαν τη «πτυσσόμενη γόβα» και στη συνέχεια ίδρυσαν την εταιρεία  «Skywalker» και το σχετικό εργαστήριο που θα παράγει το προϊόν το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.


Η ομάδα των φοιτητών που δημιούργησε την «πτυσσόμενη γόβα»

Μια ιδέα που απογειώνει την επιχειρηματικότητα

Το… επαναστατικό προϊόν δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας. «Είναι μια μπότα-γόβα, η οποία, με έναν ειδικό μηχανισμό (πτυσσόμενο), θα μετατρέπει το φλατ παπούτσι σε ψηλό και αντίστροφα», εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λουκάς Καρακικές. 

Σύμφωνα με τον ίδιο το προϊόν τους θα δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να είναι ευέλικτες και άνετες κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους υποχρεώσεων και να μην έχουν την ανάγκη να αλλάζουν παπούτσια ανάλογα με το που βρίσκονται. Η μελέτη αγοράς που έκαναν οι τρεις φοιτητές τους έδειξε ότι ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή γυναικείων υποδημάτων καμία δεν παράγει κάτι παρόμοιο με τη δική τους «πτυσσόμενη γόβα». 

Προς το παρόν η ομάδα της «Skywalker» είναι σε επαφή με διάφορες εταιρείες σε μια προσπάθεια το προϊόν τους να διεισδύσει στην αγορά. Παράλληλα γίνονται διάφορες μικροεπεμβάσεις στη πατέντα ώστε ο ειδικός μηχανικός να προσαρμοστεί σε διάφορα είδη παπουτσιών.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ