18 Αύγουστος 2014, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Δήμαρχος Ματσούκας προς Πατριάρχη: «Απόδειξη ανεκτικότητας η λειτουργία στη Σουμελά»

  • Δήμαρχος Ματσούκας προς Πατριάρχη: «Απόδειξη ανεκτικότητας η λειτουργία στη Σουμελά»

Ο Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Κοράι Κοτσχάν μετά τη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου.

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Δεν υπήρχε καμία παράλειψη. Γι' αυτό σας ευχαριστούμε». Με αυτά τα λόγια ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ματσούκας Κοράι Κοτσχάν για τον τρόπο με τον οποίο τόσο ο ίδιος όσο και οι υπηρεσίες του δήμου βοήθησαν τους προσκυνητές. 

Σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό Μέγαρο, αμέσως μετά την λειτουργία, Πατριάρχης και δήμαρχος επιβεβαίωσαν τις καλές τους σχέσεις. «Αρχίσαμε τις λειτουργίες με την άδεια της κυβέρνησής μας και του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι πιστοί μας είναι πολύ ευχαριστημένοι και κάθε χρόνο το δείχνουν με την παρουσία τους εδώ. Από την Αυστραλία ήλθαν 20 άτομα», είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ματσούκας, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους έδειξε μια ζαχαριέρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο αξιότιμος Πατριάρχης δεν ξέχασε το Μπαϊράμι μας. Μας έστειλε αυτήν την ζαχαριέρα. Και όπως βλέπετε, την χρησιμοποιούμε».

Σύμφωνα με τον Κοράι Κοτσχάν «η χρήση της Σουμελάς όχι μόνο ως μουσείου αλλά και ως τόπου προσευχής δεν συμβάλλει μόνο στη προβολή της ορεινής επαρχίας Ματσούκας αλλά είναι και απόδειξη της ανεκτικότητάς μας.»

«Την ώρα που γινόταν η λειτουργία στη Σουμελά, λάμβανε χώρα και η δική μας προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί. Για μας ήταν ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα», κατέληξε ο δήμαρχος της περιοχής. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο