11 Αύγουστος 2014, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Περσείδες 2014 και στο doodle της Google (βίντεο)

  • Περσείδες 2014 και στο doodle της Google (βίντεο)

Ένα φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και 2.000 χρόνια μαγεύει το Google και γίνεται doodle! Η NASA βοηθά την παρατήρηση του φαινομένου.

Είναι πολύ γοητευτικό να ξέρει κανείς ότι ουσιαστικά η Γη βουτάει μέσα σε ένα σύννεφο υπολειμμάτων ενός κομήτη, ορισμένα από τα οποία έχουν πάνω από 1.000 χρόνια ζωής, που στη συνέχεια γίνονται βροχή και μας ραίνουν οπτικά.

Παρόλο που το φαινόμενο θα είναι περισσότερο ορατό από το βόρειο ημισφαίριο και το φεγγάρι είναι πολύ ζωηρό αυτές τις ημέρες, αν κοιτάξουμε προς τον Περσέα με ορθάνοιχτα μάτια θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτό το ξεχωριστό φαινόμενο.

Αν πάλι επιλέξουμε να «δούμε» με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η NASA έχει τη λύση. Ομάδα επιστημόνων, ειδικών στους μετεωρίτες, υπό τον δρ Μπιλ Κουκ θα συζητούν με όσους συμμετέχουν σε live chat από την ιστοσελίδα της www.nasa.gov στις 13 Αυγούστου, έξι το πρωί ώρα Ελλάδας. Επίσης θα υπάρχει live Upstream με θέα τον ουρανό από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall. Θα ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου, στις 4:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Βίντεο της NASA που παρουσιάζουν πτώση μετεωριτών από διάφορα σημεία, σε διάφορες χρονικές στιγμές


Τι είναι το doodle

Τα doodles είναι ειδικές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Δημιουργήθηκε για πρακτικούς λόγους, αλλά έμελλε να ζήσει και να επιτύχει. Ξεκίνησε το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, θέλοντας να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα είναι εκτός γραφείου, έβαλαν ένα ανθρωπάκι πάνω από το δεύτερο όμικρον του λογοτύπου.

Το ανθρωπάκι ήταν από το λογότυπο ενός φεστιβάλ στην έρημο Νεβάδα, όπου θα πήγαιναν για χαλάρωση. Το κολπάκι άρεσε και υιοθετήθηκε. Δύο χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε τμήμα σχεδίασης των doodles, που μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει πάνω από 1.000 τέτοια σχέδια.

Ανάμεσά τους πολλά ελληνικά, ορισμένα από τα οποία μάλιστα σχεδιάστηκαν μετά από εξωτερικό διαγωνισμό, που στόχο είχε να βάλει περισσότερους χρήστες στο παιχνίδι.

 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr