5 Αύγουστος 2014, 12:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Απίστευτο: Η πρώτη λέξη του μωρού είναι «τάμπλετ»!

  • Απίστευτο: Η πρώτη λέξη του μωρού είναι «τάμπλετ»!

Τέλος εποχής για τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς»;

Κάποτε οι γονείς τσακώνονταν για το ποιον από τους δυο φώναξε πρώτα το παιδί τους. Η μαμά και ο μπαμπάς δεν χρειάζεται να ανησυχούν πλέον, αφού από ότι ισχυρίζονται πολλοί Βρετανοί «συνάδελφοι» τους, η πρώτη λέξη που είπε το παιδί τους είναι «τάμπλετ»!

Αυτό διαπιστώνει έρευνα σε δείγμα 3.164 ενηλίκων, που έγινε για λογαριασμό της εταιρίαςTech21, η οποία κατασκευάζει προστατευτικά για κινητά και υπολογιστές. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, περισσότεροι από ένας στους οκτώ γονείς είπαν ότι τα παιδιά τους πολύ πριν φωνάξουν τους ιδίους είχαν προφέρει τη λέξη του δημοφιλούς ηλεκτρονικού προϊόντος. «Τάμπλετ», λοιπόν!

Το 12% των συμμετεχόντων παραδέχθηκε ότι αφήνει τα παιδιά του, μικρότερα των δύο ετών να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στα τάμπλετ τους. Τέσσερις στους δέκα γονείς επιτρέπουν στα παιδιά σχολικής ηλικίας να παίζουν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ 7% παραδέχονται ότι τα αφήνουν να παίζουν τρεις και τέσσερις ώρες την ημέρα.

Τα νήπια χρησιμοποιούν πολύ τα τάμπλετ αλλά τα καταστρέφουν. Σε ποσοστό 81% οι γονείς είπαν ότι τα ρίχνουν κάτω ή τα πετούν. Οι περισσότερες ζημιές, 45%, γίνονται την ώρα που τα παιδιά μπαίνουν και βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ενώ μεγαλύτερη χρήση γίνεται στο σαλόνι και την κουζίνα.

Παλιότερη έρευνα είχε δείξει ότι οι γονείς ξοδεύουν συνολικά 2,2 δις ευρώ σε γκάτζετ κάθε 12 μήνες για τα παιδιά τους, με τα κορίτσια στην εφηβεία και τα πιτσιρίκια κάτω των πέντε ετών να είναι τα περισσότερο κακομαθημένα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr