2 Αύγουστος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:26

Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος;

  • Καταργείται το άβατο στο Άγιο Όρος;

Μια απίστευτη είδηση που έρχεται από το μακρινό Μπουσάν της Νότιας Κορέας μεταδίδεται τα τελευταία λεπτά με πηγή την εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος. Η εφημερίδα γράφει ότι στην τελευταία συνεδρίασή του στο Mπουσάν, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση του άβατου του Αγίου Όρους!

Η εφημερίδα γράφει ότι στο Μπουσάν υπεγράφησαν 16 συμφωνίες των Χριστιανικών «Εκκλησιών», εκ των οποίων οι τρεις αφορούν και το Άγιον Όρος. Ειδικότερα, η 8η Συμφωνία αναφέρει αυτολεξεί:

«Κατάργησις αβάτων σε διάφορα μέρη του πλανήτη κόσμου των Χριστιανικών Εκκλησιών καθώς και διαφόρων θρησκειών».

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (World Council of Churches) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας δηλωμένος σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών από τις οποίες οι 157 είναι μέλη. Μεταξύ αυτών το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου. Ιδρύθηκε στις 23 Αυγούστου 1948.

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η 10η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στο Μπουσάν και στις διαθέσιμες δημοσιεύσεις δεν υπάρχει αναφορά στην πληροφορία της εφημερίδας Ορθόδοξος Τύπος, ενώ σχετικά δεν έχει τοποθετηθεί ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ούτε η Εκκλησία της Ελλάδος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr