1 Φεβρουάριος 2014, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:36

Η Σουμέλα - Μελίνα Ασλανίδου τραγουδάει το ποντιακό Χούι χούι

  • Η Σουμέλα - Μελίνα Ασλανίδου τραγουδάει το ποντιακό Χούι χούι

Η ποντιακής καταγωγής τραγουδίστρια Σουμέλα Ασλανίδου, έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Μελίνα.

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και πολύ σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα όπου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών.

Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με τη συμμετοχή της στη χορωδία Παραλίμνης. Εκεί ήρθε σε επαφή με τη μουσική του Πόντου, με τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική της Θράκης.

Στη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση χορωδιών και θεατρικών παραστάσεων.

Σε ηλικία δεκαοχτώ ετών πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, ενώ λίγο μετά ξεκινά να τραγουδάει στα μουσικά φοιτητικά στέκια. Από τότε και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου

Το 2001 όμως, ήταν η χρονιά σταθμός στην καλλυτεχνική της πορεία. Δημιουργούνται οι "Οι Απέναντι" και κυκλοφορούν το cd single "Το παρελθόν θυμήθηκα" με το τραγούδι "Τι σου 'κανα και πίνεις" του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που γνωρίζει μοναδική επιτυχία. 

Η Μελίνα Ασλανίδου δεν ξεχνά την ποντιακή καταγωγή της και μάλιστα έχει πάρει μέρος και σε ποντιακές εκδηλώσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Σήμερα είναι μια από τους τέσσερις κριτές του The voice και η συγκίνησή της ήταν ολοφάνερη όταν ο υποψήφιος Νίκος Νικολαΐδης τραγούδησε ποντιακό τραγούδι.

Ακούστε τη Μελίνα Ασλανίδου σε ποντιακά τραγούδια και στο τέλος του κειμένου το τραγούδι που υπήρξε σταθμός στην καριέρα της "Τι σου ΄κανα και πίνεις".

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Σχετικά άρθρα:

Το ποντιακό τραγούδι που συγκίνησε τους κριτές του Τhe Voice