26 Ιανουάριος 2014, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:37

Αφήνουμε τις ζωές μας στα χέρια τους! Μετά από αυτό θα αλλάξετε γνώμη

  • Πρέβεζα: 84χρονη βρέθηκε βαριά χτυπημένη και ημίγυμνη 3
    (Φωτ. αρχείου)

Ατυτόπτης μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού έγινε αναγνώστης του Pontos-News.Gr, πριν από λίγο καιρό, με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.

Όπως μας ανέφερε ο αναγνώστης μας, καθώς έκανε την πρωινή του βόλτα, στην περιοχή των Αχαρνών, στους πρόποδες της Πάρνηθας, εντόπισε μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο έναν ηλικιωμένο κύριο, ο οποίος με την πρώτη ματιά φαινόταν νεκρός, αφού ήταν πεσμένος και ακίνητος στο έδαφος.

Αφού πήδηξε τα κάγκελα της περίφραξης, τον πλησίασε και κατάλαβε ότι ήταν βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι. Πιθανότατα ο άτυχος ηλικιωμένος, είχε παραπατήσει και πέσει από γκρεμό ύψους 5 μέτρων. Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο όμως, καθυστερούσε πολύ και η κατάσταση του ηλικιωμένου χειροτέρευε. Ο αναγνώστης κάλεσε αρκετές φορές στο τηλεφωνικό κέντρο, επισημαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης.

Μετά από σχεδόν 2 ώρες η "βοήθεια" επιτέλους έφτασε, αλλά η συμπεριφορά των τραυματιοφορέων κάθε άλλο παρά η αναμενόμενη ήταν, απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος πέθαινε.

Αρνήθηκαν να σπάσουν την αλυσίδα που βρισκόταν στην πόρτα του περιφραγμένου του οικοπέδου, προκειμένου να προσεγγίσουν τον τραυματία και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Φώναζαν συνεχώς εκνευρισμένοι, ότι αμείβονται μόνο με 700€ για να πάρουν την ευθύνη να σπάσουν την αλυσίδα ή να πηδήξουν τα κάγκελα. Αυτές οι απίστευτες δηλώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τον έντονο διαπληκτισμό με τους περίοικους. Επειδή λοιπόν έπρεπε να βρεθεί κάποια λύση, ένας γείτονας αγανακτισμένος, έφερε σιδηροτροχό και παίρνοντας την ευθύνη έκοψε την αλυσίδα. 

Ο σοβαρά τραυματισμένος κύριος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατάφερε να τον εντοπίσει η οικογένεια του, αφού ήταν αγνοούμενος και είχε βγει σχετική ανακοίνωση στο Silver alert.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δεν έχουν συνηδειτοποιήσει ότι αυτό που κάνουν δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Έχουν τοποθετηθεί σ' αυτή τη θέση και πληρώνονται από το Δημόσιο για να σώζουν, άνευ όρων τις ζωές των πολιτών αυτής της χώρας. Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους καλό θα ήταν να παραιτηθούν και να αναλάβουν άλλοι με περισσότερη ανθρωπιά και φιλότιμο.

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή κάποιος αμοιβόμενος με 700 ευρώ δεν πήρε την ευθύνη...

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr