10 Ιανουάριος 2014, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:40

Αίθριος ο καιρός σήμερα. Δείτε πότε αλλάζει

  • Άστατος καιρός σήμερα – Mικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια 4

Αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή 10 Ιανουαρίου σε όλη την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Δείτε πότε αλλάζει ο καιρός

Παρασκευή 10/01

Αίθριος ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις και μικρή ενίσχυση των ανέμων στα νότια πελάγη. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω ομίχλης.   

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 17 και τοπικά 19 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 14 στη βόρεια Ελλάδα, 1 έως 16 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως και 17 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.      

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από τα βόρεια με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 και πρόσκαιρα στον Κορινθιακό 6 με 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι κυρίως νότιοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από τα δυτικά – νοτιοδυτικά από 3 έως 5 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τμήματα 6 μποφόρ. 

Η αλλαγή του καιρού

Σύμφωνα με το greek-weather.org ο καιρός αλλάζει άρδην σε Ευρώπη και Ελλάδα από την άλλη εβδομάδα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση.

Από την Δευτέρα 13/01 και την Τρίτη 14/01, η χώρα μας θα μπει σε τροχιά βροχοπτώσεων, αρχικά στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και ανατολικά της τμήματα, ενώ από τις 14-15 Ιανουαρίου και μετά, αναμένεται μεγαλύτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με πολλές βροχές και καταιγίδες, αλλά και πυκνά χιόνια στα βουνά. Η θερμοκρασία φαίνεται μετά τις 14 με 15 του μήνα να σημειώνει περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα μας και σε όλη την βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη.

Ως τις 16-17 Ιανουαρίου, ο καιρός φαίνεται να κυλάει κυρίως με βροχές στην χώρα μας και χιόνια μόνο στα βουνά, με την θερμοκρασία να μην αλλάζει ιδιαίτερα, παρά μόνο στην βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, όπου θα συσσωρευτεί πολικό ψύχος και η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα και κάτω από τους -20oC.

Κάτι τέτοιο, δίνει μεγάλες πιθανότητες για βαρυχειμωνιά και στην Ελλάδα, κυρίως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με αρκετό κρύο αλλά και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τμήμα σύνταξης 
Pontos-News.Gr