18 Νοέμβριος 2013, 14:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:51

Δικάζεται ο φονιάς της Ζωής Δαλακλίδου

  • Δικάζεται ο φονιάς της Ζωής Δαλακλίδου

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου, η οποία συντάραξε την κοινωνία της Ξάνθης τα περασμένα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το xanthipress.gr, το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χρήστου Παπάζογλου (ο οποίος έχει ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα) για αναβολή της εκδίκασης μέχρις ότου πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση απορρίφθηκε, και η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας.

Οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν τα αδέλφια της άτυχης Ζωής, τα οποία περιέγραψαν τα όσα αντίκρισαν λίγο μετά την δολοφονία της αδελφής τους, και ακολούθησαν 2 αστυνομικοί οι οποίοι ήταν, εκείνη την νύχτα, σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Σε όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος στέκεται αμίλητος και ανέκφραστος, ενώ η μόνη φορά που ακούστηκε ήταν κατά την εξέταση ενός αστυνομικού για να αναφερθεί στο όπλο του εγκλήματος.

Έξω από την δικαστική αίθουσα βρέθηκαν, εκτός των άλλων, και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, τα οποία και ανάρτησαν πανό κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Την άκουσα να ουρλιάζει καθώς καιγόταν

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ο δράστης είχε μιλήσει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το φρικτό του έγκλημα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή στο τέλος του κειμένου...