26 Αύγουστος 2013, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:11

Φαντασμαγορική έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

  • Φαντασμαγορική έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

Παρακολουθείστε βίντεο με την φαντασμαγορική έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης που έγινε χθες Κυριακή 25 Αυγούστου στα πλαίσια των καθιεωρμένων Ηφαιστείων που πραγματοποιούνται κάθε Αύγουστο.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα με την αίσθηση της λάβας να εκτινάσσεται από τον κρατήρα του ηφαιστείου και να χύνεται γύρω από αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης θεωρείται ενεργό. Στις 9 Ιουλίου 1956 σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό σεισμός εντάσεων 7,8 ρίχτερ, ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος που έλαβε χώρα στην Ευρώπη κατά τον 20ο αιώνα. Ο κύριος σεισμός, μαζί με ένα μετασεισμό 6,9 ρίχτερ που ακολούθησε 12 λεπτά, προκάλεσαν εκταμένες καταστροφές σε Σαντορίνη, Αστυπάλαια, Ανάφη, Κάλυμνο, Λέρο, Αμοργό και Πάτμο, 53 θανάτους, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα τσουνάμι στο Αιγαίο, με ύψος μέχρι 25 μέτρα.

Έκρηξη τουρισμού

Από τη δεκαετία του 1960 άρχισε να αναπτύσσεται ο τουρισμός στην Σαντορίνη, φτάνοντας στο αποκορύφωμα του στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Από τότε ο τουρισμός στο νησί γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη, έχοντας καταστήσει πλέον την Σαντορίνη σε ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο. Οι κρουαζιέρες ξεκινούν στο νησί από Μάρτιο και συνεχίζονται μέχρι και τέλη Νοεμβρίου, έχοντας επεκτείνει χρονικά πολύ την τουριστική περίοδο.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το neasantorinis.gr με την έκρηξη από τα Ηφαίστεια 2013...

Τμήμα σύνταξης 
Pontos-News.Gr