6 Ιούλιος 2013, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:24

Πώς να κάνετε οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα!

  • Πώς να κάνετε οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα!

Το Pontos-News.Gr σας προτείνει ιδέες και λύσεις για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα!

Πολλοί είναι οι Έλληνες που αυτή την εποχή ετοιμάζονται για διακοπές και πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που θα ήθελαν να πάνε, αλλά τα οικονομικά τους δεν το επιτρέπουν. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνει κάποιος οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα και σας παραθέτουμε μερικούς από αυτούς.

Επιλογή σωστής περιόδου για διακοπές

Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές μέχρι 31 Ιουλίου ή μετά τις 20 Αυγούστου σίγουρα θα βρει πολύ καλύτερες τιμές αφού η υψηλή περίοδος διακοπών στην Ελλάδα, είναι παραδοσιακά ο Αύγουστος.

Παρόλα αυτά ολόκληρο το καλοκαίρι, θα βρείτε οικονομικά πακέτα προσφορών από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αφού οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να προσφέρουν ειδικές τιμές μόνο για Έλληνες.

Επίσης και πολλά εστιατόρια και ταβέρνες προτείνουν οικονομικά μενού. Το ίδιο γίνεται και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που απευθύνονται περισσότερο σε οικογένειες.

Επιλογή προορισμού

Επιλέξτε περιοχή που να μην είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής σας έτσι ώστε να μην έχετε πολλά μεταφορικά έξοδα.

Διακοπές με παρέα

Μια καλή λύση είναι να πάτε διακοπές με την παρέα σας. νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα θα μοιραστείτε τα έξοδα. Αν μάλιστα αποφασίσετε να κάποιες μέρες να μαγειρεύετε θα γλιτώσετε χρήματα από την διατροφή σας.

Εναλλακτικές διακοπές σε κάμπινγκ

Τα κάμπινγκ πάντα αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση, που όχι μόνο θα είναι πολύ πιο οικονομική από τις διακοπές σε ένα ξενοδοχείο, αλλά θα σας δοθεί η δυνατότητα να μείνετε στη φύση. 

Στην παραλία
 

Φτιάξτε μόνοι σας μικρογεύματα ή προμηθευτείτε τρόφιμα από ένα φούρνο ή σούπερ μάρκετ και πάρτε τα μαζί σας στην παραλία για να φάτε το μεσημέρι. 

Κάντε τις καλύτερες διακοπές στο σπίτι σας!

Η Ελλάδα μας είναι γεμάτη παραλίες, βουνά, ποτάμια, λίμνες. Σίγουρα ο τόπος που μένετε θα έχει σε κοντινή απόσταση κάτι από όλα αυτά. Διακοπές σημαίνει χαλαρώνω, διασκεδάζω και ξεφεύγω από την καθημερινότητα. Όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε και από το σπίτι σας οργανώνοντας μικρές αποδράσεις και δραστηριότητες διαφορετικές από αυτές που συνήθως κάνατε.

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, λέει ο λαός μας κι ο Έλληνας βρίσκει πάντα τον τρόπο να περνάει καλά, ακόμη και με λίγα χρήματα.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές και να περάσετε καλά ό, τι κι αν επιλέξετε να κάνετε!

Ζαμπετάκη Ε.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμη

Πάργα: Εξωτικές παραλίες! Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας που ζηλεύει και η Χαβάη!

Δείτε ποιες είναι οι καθαρές παραλίες στην Αττική