5 Ιούλιος 2013, 18:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2017, 11:58

Πάργα: Εξωτικές παραλίες! Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες

  • Πάργα: Εξωτικές παραλίες! Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες

Η Πάργα και η ευρύτερη περιοχή της, με τις εκπληκτικές παραλίες και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς καλοκαιρινές αποδράσεις.

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα μέρη της βορειοδυτικής Ελλάδας, η πανέμορφη Πάργα, σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Το νησάκι της Παναγιάς, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τα παραδοσιακά «καντούνια», ο μυθικός ποταμός Αχέροντας και τα δαντελωτά ακρογιάλια με τα σμαραγδένια νερά συνθέτουν το ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας.

Παραλίες στην Πάργα
Πανέμορφες εξωτικές παραλίες βρίσκονται μέσα στον οικισμό της Πάργας αλλά και στις ερημικές, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται κυρίως από τη θάλασσα αλλά και οδικώς. Μέσα στην Πάργα και μπροστά στην παραλιακή οδό είναι οι παραλίες Κρυονέρι και Πίσω Κρυονέρι.

Πίσω Κρυονέρι

Στα δυτικά της πόλης και σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο κόλπος του Βάλτου με την ολόχρυση αμμουδιά που καταλήγει στο ακρωτήριο Χελαδιό, όπου βρίσκονται η Μονή Βλαχέρνας και χαμηλότερα η Μονή Αγίου Σπυρίδωνα. Βορειοδυτικά, βρίσκονται οι παραλίες Σπαρτίλα, ο Άγιος Σώστης το Σαρακήνικο και λίγο πιο βόρεια το Μπερετίνικο.

Άγιος Σώστης

Σαρακήνικο

Από τη νότια πλευρά περνώντας από το Χαγιόπουλο, το Μονόλιθο και την Πωγωνιά, το Σκέμπη και το Πριόνι, καταλήγουμε στη μεγάλη βοτσαλωτή αμμουδιά του Λύχνου με τις μικρές σπηλιές. Μόλις 1 χλμ πιο μακριά, ο δρόμος οδηγεί στην παραλία του Αη Γιαννάκη με την πηγή του γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του.

Λύχνος

Αη Γιαννάκης

Σύβοτα
Σε απόσταση αναπνοής από την Πάργα, βρίσκεται ένας ακόμη... εξωτικός προορισμός, τα Σύβοτα. Μόλις 25 χλμ από την Πάργα, τα Σύβοτα είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό που περιβάλλονται από τρία μικρά καταπράσινα νησάκια. Η σπάνια φυσική ομορφιά του τοπίου κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Παραλίες με λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά βρίσκονται στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών.

Παραλίες όπως το Ζέρι, η Ζάβια, η Μεγάλη Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Μπέλα Βράκα είναι εντυπωσιακές!

Ζάβια ή Πισίνα

Μπέλα Βράκα

Μεγάλη Άμμος